Veskekurs med Andre Wallenborg

I helgen har jeg vært på kurs på Frekhaug, i regi av Quiltekroken.

kursandre wallenborg 001

Kurslokalen var på Nordhordland folkehøyskole i Frekhaug.

kursandre wallenborg 003

Mona og de flinke hjelperene hennes, hadde laget det så flott i den delen hvor de hadde butikken. Klart en blir inspirert av å se noe så skjønt.

kursandre wallenborg 006
Her er vi i full gang. Andrè Wallenborg viser og forteller mange fantastiske måter å lage en praktisk veske på. Lommer som ikke stjeler volum av vesken inni, hemmlige lommer. Lommer til å bankkortene i, så en slipper å ha lommeboken med. Plastlommer en kan ha små sminketing i og så en kan kneppe av når en skal gjennom tollen, f.eks, når en skal ut og fly. Han lærte oss også hvordan vi kan stive opp vesken, slik at den ikke blir slafsete. Utrolig lærerikt.

kursandre wallenborg 007          kursandre wallenborg 008
Laila og Nina i full konsentrasjon. Og konsentrert måtte en være, for det gikk litt fort i svingene, for all informasjon stod ikke i kompendie vi fikk utdelt, så søndagen var ganske stressende, da alle ville jo få med seg hvordan en skulle få vesken ferdig til de skulle gå hjem. En syr i forskjellig tempo og dermed blir en kanskje hengende etter, så hadde en fått ett fullstendig mønster så kan en klare mye selv hjemme. Men Andrè var kjempe tålmodig og svarte like blid og høflig til alle. Han sa at dette kurset var det første han hadde med denne vesken, så kanskje han tok lærdom og så at noe måtte forandres.....

kursandre wallenborg 009

Vertinen Mona, alltid like smilende og skjønn....

kursandre wallenborg 014
Vi hadde blokklotteri, der var det ikke mangen som hadde gjordt noe med det, men noen hadde da vært flinke, så det ble noen engler og de var til gjenngjeld kjempe fine. Her er det den heldige vinneren, Laila B.

kursandre wallenborg 020
Helle C. E. Løvenskiold var kurslederen i Buggy Barn Stjerneteppe, her samlet med noen av kursdeltakerene.

kursandre wallenborg 022
Her gjengen i lag med Annaka, som var kursleder . De lærte seg Paintstiks, der de skulle lage sine egne spesielle stoffer.

kursandre wallenborg 028        kursandre wallenborg 029
Det ser utrolig spennende ut. Jeg har ikke prøvd meg på dette, enda......

kursandre wallenborg 027
Alle tre kurslederene og fotograf Mona.

kursandre wallenborg 031
Vesken som jeg fikk sydd på kurset. Her ser en den ene lommen som ikke skal stjele volum inni vesken. Den har strikk oppe i kanten og ett legg nede.

kursandre wallenborg 032
På den andre siden er det en lomme som er flat. Den har en åpen lomme, bak lommen med glidelås. Inni lommen med glidelås er det en hemmelig lomme. Det er heller ingen synlige sømmromm i lommene... Denne siden av vesken er beregnet til å ha inn mot kroppen når en bærer den...

kursandre wallenborg 035
Dette er handtakene på vesken. Her etter kommer jeg aldri til å sy andre handtak, for dette var en genial måte å sy det på. En syr en remse stoff oppå ett nylonbånd, dermed har en ett slitesterkt handtak og det vil holde seg i fasong og ikke bli så slappt etter en stund....

kursandre wallenborg 038
Så var det bunnen, den er sydd i canvas og var i grunn en ekstra bunn, var brettet dobbel og pyntet på med nylonbånd i langsidene, kort enden ble sydd inn i vesken og fungerte som stivere nede i vesken. En fikk også på denne måten skjult enden på handtakenen og hele vesken ser jo så proff ut med slike detaljer...
Som sagt så var dette ett utrolig spennende kurs og utrolig lærerikt....

Takk til alle som var med på kurset, som var med og gjorde det så utrolig minnerikt.

Ha en fin dag, i regnværet :-p

3 kommentarer

Anne Lise

20.10.2008 kl.12:55

Oi, oi.

Dette var en fin veske. Var veldig fin med det nye stoffet ditt. Høres ut som et kjekt kurs og også hele helgen. Kanskje jeg får ha det i tankene til en annen gang. blir det mange slike vesker nå?????

Ha en fortsatt fin regnværsdag og fridag (for du har vel fri idag du?)

Ingunn

20.10.2008 kl.13:28

Så fin og spennende veske(kjekt med mange lommer og hemmlige rom), fikk dessverre ikke snakket noe med deg på kurset, det var så travelt for oss også, men det var kjempe lærerikt og utrolig kjekt.

Linda

22.10.2008 kl.22:22

Stilig veske, og et godt valg av stoff, Siv! Har sett vesken i virkeligheten, jeg! Målfrid kom ut til meg med en "rykende fersk" veske på søndag. Den var kjempefiks med alle de lommene!

Skriv en ny kommentar

hits