LYSKASSE.

Jeg har lenge hatt lyst på en lyskasse. Som jeg kunne bruke når jeg skulle tegne over mønstrene til sticheryene mine. Er jo så slitsomt å stå oppetter terrassedørvinduet og tegne over mønsteret. Og, å kjøpe en er jo så dyrt.....:o((.... så det er jo ikke noe alternativ.....hmmmm, så ho mor gikk i tenkeboksen og fant ut at det kan da ikke være såååå vanskelig å lage en.

Letet litt på nettet og så at det var noen der ute i blogglandia som hadde tenkt det samme som meg. Hadde noen plater oppe på loftet, tok en tur til Byggmakker og kjøpte noen vinkler og skruer, så gikk jeg til den lokale glassmesteren her og kjøpte plexiglass i den størrelsen jeg ønsket meg, var også innom Lampehuset i byn, der hadde de halvpris på malerilys. Skyndet meg hjem saget og skrudde og malte den med hvitmaling og ....VIPS......så hadde mor en lyskasse som bare kostet meg 350 kr...:o))....Den er ikke perfekt, men fungerer kjempefint for mitt bruk og jeg slipper å stå oppetter terrassedører og tegne lenger.........

Størrelsen på lyskassen min er 40*50 cm og så skrår den nedover.

3 kommentarer

Anne Lise

17.05.2011 kl.23:25

Heisan. Takk igjen for sist. Det var knallkjekt. Denne lyskassa di er bare kjempeflott. Du er litt av en "handikvinne" også du da..... Kommer det snart bilde av veska også?? Ha en fortsatt fin uke. Klem

unni s. markussen

29.10.2011 kl.20:23

Hei.

Kan du fortelle meg litt om bruken av denne kassen.Har hørt at den kan brukes til å tegne av mønster,men skjønner ikke riktig fremgangsmåten.

Mvh.

unni s. markussen

sivquilt

30.10.2011 kl.16:15

unni s. markussen:

Lyskassen er helt suveren til å tegne over mønster. Det jeg gjør er at jeg legger mønster papiret på kassen (som har ett sterkt lys inni), taper det på slik at det ligger i ro. Legger så stoffet opp arket, og mønsteretlinjene på arket ser jeg da gjennom stoffet og kan dermed tegne det av på stoffet.

Før stod jeg opp etter terrasse døren, men det er tungt for skuldre og armene.

Håper du forstod dette...:o))...

Siv

Skriv en ny kommentar

hits