"Svennebrev" kurs med Trine Bakke.

Denne helgen har jeg vært på kurs på Lappeloftet. Der skulle vi sy teppet "Svennebrev" av Trine Bakke, som vi var så heldige å ha som kursholder.

Dette er det mest utfordrende og ganske lærerikt, morsomste og frustrende kurset jeg noen gang har vært på... Utrolige gøy!!!

Det utfordrende var stoffene som vi skulle bruke, frivilligt selvfølgelig, men alle ville jo ha det uttrykket som Trine har i sine tepper. Og det er jo striper, ruter, småblomstrete, storblomstrete i skjønn forening. Og stoffene skulle bare brukes en gang... 21 blokker, med ca 3 stoffer i hver blokk... Ja, dermed ganske utfordrende, men gøy....

Vi fikk utdelt ark med tegning av hver blokk, uten mål på bitene/kvadratene/trekantene. Og her kommer frustrasjonen inn. For vi måtte regne ut dette selv...hjelp...helt nøyaktig, på 1/16 del brøk...stønn...da gikk rullegardinen min ned...:-((...fikk ingenting til å stemme.
Kvadraten var enkle, de klarte tilogmed jeg...men så var det disse hersens trekantene, noen skulle du plusse på 3,5 sømrom og andre 5 sømrom. Og de andre fikk jo helt andre tall en meg...grrrr...Trine, stakkars, var jo tålmodigheten selv.
Som dere ser på arkene over, så har jeg slete litt, regnet og målt og regnet og målt....

Teppet er jo bare helt lekkert.

Selv om jeg har slete med utregningen, og har måttet tatt noen telefoner til Kari, så har jeg virkelig kost meg. Har vært utrolig spennende å sy det
Idag har jeg hatt fri fra jobb og bare kost meg med sy flere blokker og jeg har klart utregningen helt selv...johooo...:-))...
Så sum sumarium, har jeg måtte jobbet på en helt annen måte enn hva jeg har gjort før. Ett veldig lærerikt kurs, selv for meg som har sydd i mangen år!!!!

Én kommentar

anne Lise Kleppe

24.09.2012 kl.18:29

Høres slitsomt ut dette Siv. Men har du laget alle disse blokkene på kurset + idag - det er i hvert fall imponerende. Og det ser veldig fint ut. Gleder meg til å se mer til helga. Kos deg videre. Snakkes...:-)

Skriv en ny kommentar

hits