Kurs med Helen Stubbings og quilteturne.

Nå er det lenge siden sist... Årsaken er at jeg har flyttet i sommer og da blir det ikke mye tid til sying. Tid til å strikke oppvaskluter er det blitt, for det er noe en kan gjøre imellom slagene...:-)

Når flyttingen var ferdig og ting roet seg, var det tid for ferie.... Og det var ufattelig deilig å begynne på den...:-).. Men hva skulle en finne på i ferien da???! De to første ukene gikk til å få på plass siste tingene i leiligheten, og 3. uken da tok jeg og Anne Lise oss en tur. Målet var Tynset i Hedmark, med et stopp i Lillehammer på Sybutikken der. Der så jeg dette teppe, "seterjentens søndag" fra Myquilt. Jeg falt pladask og fikk med meg stoffer til det...:-)

Verdens største spark på Tynset.

På Tynset er quiltebutikken Lappemor og der skulle det være kurs med Helen Stubbings fra Hugs and kisses, helt fra Australia, som kursholder.

På bilde ser du Anne Lise, Helen og meg. Sjekk de nydelige teppene i bakgrunnen, de er bare ett syn for øyet!

Her er det jeg holdt på med på kurset. Å sy sekskanter med Helen sine nye papirmaler som en stryker på vrangen av stoffet. Det geniale med desse malene er at en slipper å ta de vekk når en har sydd sekskantene ferdig.
Vi lærte også noen tips om stiching. Det er ett av det kosligste og kjekkeste kurset jeg noen gang har vært på, vel verdt alle kilometerene vi kjørte fra Bergen...:-).

Kurset gikk over to dager, fra 18:00-21:00. Så på torsdagen fant jeg og Anne Lise ut at vi kunne ta oss en tur til Trondheim og selvsagt til Siw på Quiltegården. Det var jo bare 2,5 time fra Tynset...:-)... Jeg har aldri vært i Trondheim før, så jeg syntes dette var kjempe gøy...:-)...
Men det ble ikke tid til så mye sightseeing, men Nidarosdomen fikk vi med oss og torgkona på torget fant vi på veien til Quiltegården.

Det hadde vist gått rykte om at vi kom til Quiltegården, og vi ble tatt godt imot av Siw. Og oij, oij, så mangen fristelser det var hos henne som ble med meg hjem igjen...:-)...

Alltid like spennende når det er oppgjørets time...:-).... Så bar det avgårde til Tynset igjen, for å fortsette på kurs...
Etter kurset var vi en gjeng så gikk ut for å spise middag ilag... En herlig gjeng

Takk for noen koselige timer ilag, skjønne damer i Tynset... :-).

Så bar det videre nedover til Oslo, med ett lite stopp på Brummendal Fabrikkutsalg...:-)...
Kathrines quiltestue var vårt mål i Oslo og der var Kathrine som tok imot oss, alltid like smilende...:-)... Og med masse fristelser

Falt for dette stjerne teppe som Helle skal ha kurs på hos Karhrine..(stoffer ble selvfølgelig med meg)

Og dette teppe var også nydelig, linjalen har jeg hatt en stund, og nå har jeg stoffer også...:-)...

Her er Anne Lise og Kathrine på leit etter det riktige stoffet...:-)

Dagen etterpå, lørdagen for vi til Bærums Verk og Lappemakeriet

Glemte helt å ta bilde inn i butikken der...:-), men det var selvfølgelig mye fint der også.
Deretter satte vi oss i bilen igjen og satte kursen mot Tønsberg og Quiltefryd...

Dette var jo også en snope butikk... Du store min...

Søndagen bar det hjem til Vestlandet igjen... Borte bra, men hjemme best... Heldigvis hadde jeg 1 uke igjen av ferien min og det trenger en virkelig etter å ha kjørt over 200 mil, fra quiltebutikken til quiltebutikken , fra Trondheim i nord til Tønsberg i sør.
Dermed fikk jeg tatt frem stoffene fra turen vår, og har nå fått sydd toppen på "Seterjentens søndag"

Elsker stoffene i dette teppet og gleder meg til å quilte det...
Det hårete dyret midt på teppet er linselusa mi som lyder navnet(avogtil) Lalita...måtte jo godkjenne teppet...:-)

Så til kjære Anne Lise: TUSEN TAKK FOR EN KJEMPE KOSELIG TUR. En tur som jeg tror alle quiltere drømmer om, men som du og jeg gjorde til virkelighet.

5 kommentarer

Siv Ingebrigtsen

06.09.2013 kl.10:13

Flott innlegg! Takk for titten! :o)

Gro Elin

07.09.2013 kl.09:35

Det ser ut som dere har kost dere ja... Skikkelig misunnelig! Mye fint og sikkert mye inspirasjon. Et flott teppe du har laget. Haaper alt er bra med deg i ditt nye hjem? :) klem fra meg

Anne Lise

07.09.2013 kl.09:44

Ja, Siv. Vi har hatt en minnerik tur. Og jammen kom du meg i forkjøpet med bloggingen. Teppet ditt blir kjempefint. Lykke til med finishen.

tubakk

07.09.2013 kl.16:29

Så kjekt dette så ut. Tusen takk for at jeg fikk være med på denne turen gjennom bilder og beskrivelser. Teppet ditt blir lekkert, og så fort du gjorde det. Er imponert.

Anne Heidi

29.09.2013 kl.19:27

Så mange flotte bilder! Det var superkoselig å ha dere her på kurs!! Jeg tror dere har hatt enhver quilters drømmeferie!

Skriv en ny kommentar

hits