Norsk Quiltefestival 2014

Nå er det en uke siden jeg kom hjem igjen , etter å ha vært på Gardermoen hvor Norsk Quiltefestival ble arrangert for første gang. Ankom torsdag og hjem igjen søndagen, 4 fantastiske dager med masse påfyll av vitamin Q.

Her Anne Lise og Bente.

Jeg meldte meg på 3 kurser, fryktelig vanskelig å velge da arrangørene hadde fått så mangen flotte kursholdere til å komme hit.

Torsdagen valgte jeg å gå på kurs hos Sue Daley, fra Australia. Kurset het Marmelade, og var håndsøm:

Et nydelig teppe som jeg kommer til å kose meg lenge med. Lærte utrolig masse på det kurset, og Sue er bare en herlig person. Glad jeg endelig fikk møte henne.

På fredagen lånte jeg symaskin, for da skulle jeg på kurs med amerikanske Jo Morton og der skulle vi sy stjerner til teppet som heter Cinnamon Stars.

Utfordringen min her var å sy i desse mørke fargene, men utrolig gøy.

Vi lærte her hvordan vi skulle unngå å få klumpete sømrom på baksiden av stjernene vi sydde.

Ved å klippe inn til sømmen på de plassene hvor det ellers ville bli en klump og hvor det ville bli vanskelig å quilte etterpå, så strøk vi bare ned de sømmene og alt ble gjevnt og fint...:-)

Mine blokker...:-)

På lørdagen var det nytt håndsøms kurs. Sy-på-strek kurs med Ellen Borge, der vi skulle sy kurver.

At kurvene var sååååå små, var litt av et sjokk for meg. Og jeg tenkte at hjelpe meg hva har jeg begitt meg ut på....

I det teppe Ellen holder på har ho sydd 446 blokker med kurver, alt for hånd.

Jeg ble utrolig facinert.

De er jo bare så skjønne...

Vi lærte å lage våres egne maler av mønsterplast og hvordan sy på strek. Dette har jeg hatt lyst å lære lenge. Ellen var en utrolig flink lærer.

Anne Lise i dyp konsentrasjon...:-)

Min første kurv...baaare 445 igjen...:-)

Etter en uke etter kurset har jeg fått sydd så mangen... Hadde ikke trodd at det var dette kurset jeg skulle falle for, men det har jeg altså. Stooor koser meg med de små kurvene... Så kanskje en dag klarer også jeg å få til et slikt nydelig teppe...

Jeg har mangen flere bilder fra festivalen, men det får bli ett annet innlegg...:-)

Ingen kommentarer

21.09.2014 kl.19:09

Flotte bilder Siv. Ja, det var noen fantastiske dager. Og sååå flink du har vært til å sy kurver. Jeg har min ene fortsatt, men skal nok komme videre. Klem

Skriv en ny kommentar

sivquilt

sivquilt

46, Bergen

Er en stordabu som har flyttet til Bergen. Har 3 sønner, en er -94 modell og 2 er -92 modeller. Er glad i alt som har med håndarbeid å gjøre, som quilting, brodering, hekling og strikking.

Kategorier

Arkiv

hits